Lever du ditt liv?

0

Lever du ditt oavsett vad andra tycker?

Det krävs ibland mod att göra de förändringar som krävs för att leva det liv som man drömmer om. Ibland ett mycket stort mod.

Jag tycker att jag våga ta de steg jag ville för att skapa de drömmar jag har. Men andra accepterar inte alltid att vi förändras. Vilket inte spelar någon roll. För det är ju jag som ska leva mitt liv.

Men när andra inte ger sig utan kritiserar och kritiserar det liv man valt. I detta fallet väljer jag att bo på landet. Då börjar man ju undra hur de andra mår?

Jag har börjat dra riktigt hårda gränser mot människor i min närhet som bara kritiserar och behandlar andra illa. De utesluter jag helt enkelt från min omgivning. Människor som ständigt måste kritisera andra människor för att må bra själva, eller vad det nu går ut på? Jag blir inte klok på sånt i alla fall. Inte accepterar jag att människor behandlar mig så heller.

Men för att nå harmoni, och för att stanna i harmoni.

För att leva det liv jag vill leva och inte som andra vill att jag ska leva.

Så krävs det att man  i vissa fall att utesluta de bekanta som trycker ner andra. Men också att inte bry sig om vad andra tycker. När man själv lever de som är sant för oss själva och de liv man vill leva. Är det mycket  lättare att inte bry sig om vad andra tycker.

För man fokuserar på allt som är så behagligt, så skönt. Så harmoniskt, så underbart istället.

Men att ta de stegen för att göra den förändring som man vill ha..

Att göra det som är bäst för bara mig själv. Eller bara köra huvudet i sanden och fortsätta samma bana för att det är skrämmande att göra förändringen.

Ibland krävs det ju mod att göra förändringar. Ibland behöver vi lämna våran trygghets zon för att skapa de vi drömmer om.

Vissa bitar i livet vandrar vi med andra vid våran sida vissa perioder får vi  vandra själva en bit.

Jag är i en sån period när det känns som jag vandrar ensam för att finna det jag söker.

Men vi kan inte leva nån annans liv. Vi måste leva vårt egna. Följa våran sanning. Följa vårat hjärta.

                                    ❤

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke