Ofrivillig ensamhet.

0

Hejsan kära läsare.

I helgen hade Grete Hansen återträff för sina kurs deltagare. Och jag åkte givetvis dit. Grete bloggar på bloggportalen och är även med på tarot linjen hos tarotguiderna.

Nu har jag varit i graviditetens bubbla en tid så att komma ut och träffa likasinnade var ju helt underbart för själen. Och platsen var helt otrolig Enebackens Kraftkälla.

Vi fick höra helt otroliga livs historier och berättelser från deltagare och vilka otrliga resor och förämdringar som skett sen de gick kurs och utvecklingen började.

Ofrivillig ensamhet

Läser idag i allas på sociala medier att ofrivillig ensamhet ökar. Ja det ser jag också som ett växande problem framförallt på mindre orter. När man är ny inflyttad blir det svårare och svårare att få kontakt med nya människor. Jag tycker att ytligheten blir större i sociala samanhang.

Vi är alla olika och har olika behov av sällskap vissa trivs i stunder av ensamhet och vissa mår jätte dåligt av ensamhet.

Ibland får man försöka förändra denna ensamhet och ta tag i problemet och finna lösningar om man mår dåligt av det.

Vad kan vi göra för att förändra ensamheten?

  • I halland finns det en grupp på facebook där man kan söka nya vänner. Likasinnade med samma intresse eller ort går att söka på. Kolla om det finns även på din ort, eller varför inte starta en egen grupp annars.
  • Aktiviteter att göra det som man gillar att göra och hitta likasinnade.
  • Ändra tankemönster- tänk positivt.
  • Fokusera på andra- inte på dig själv.
  • Sprid positivitet.
  • Var vänlig och intresserad- men inte påträngande.
  • Låt vänskapen växa i sin takt. Var den vän du själv skulle vilja möta.

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke