Energitjuvar.

1

Hejsan kära läsare.

Har aldrig riktigt fått insikt om vad en energitjuv egentligen är tidigare utan jag tänkte att det var någon son utnyttjade andra människor. Men faktum är att det är mycket mer än så, och att det kan göra ganska stor skada om man inte är medveten om dess fara. Detta kan verka dramatiskt och överdrivet men det är inget ovanligt att råka ut för detta på till exempel arbetsplatser där mobbing är ganska vanligt.

En energitjuv är tagande, de ger aldrig tillbaka till andra. De har heller aldrig gjort något allting är alla andras fel. De surar och snackar skit, fryser ut andra för att få sin vilja igenom att ständigt vara i motstånd.  Ständigt kritisera andra. De är otroligt negativ energi, de kommer aldrig lyssna på positiva ord och tips hur man kan göra, de vill ju slippa allt ansvar och att andra ska ge dem allting, fixa allting. De vill bara luta sig tillbaka och få allting serverat och gör ni inte som jag vill och lyssnar på mitt skitsnack om alla andra kommer jag att få med alla på min sida och frysa ut dig tills du också kryper för mig.

Är inte givaren medveten om tagarens metoder kommer du få skuldkänslor för de kritiska kommentarer som du får. Du kommer att kämpa och försöka få tagaren att vara nöjd med dig, du kommer krympa och undra vad du har gjort för fel. Säger du emot energitjuven och ställer denna mot väggen med sitt skitsnack eller du har genomskådat vad denna håller på med kommer de aldrig erkänna någonting för de har inte gjort något. De tänker inte ta ansvar för någonting överhuvudtaget.

Vad kan man göra om detta sker då?

Sätta tydliga gränser så snart som möjligt. Inse att man själv inte har gjort något fel för att förtjäna att bli behandlad så  här. Sätt tydliga gränser inse att de bara vill få andra att göra allting som de vill annars kommer de sitta på tvären i motstånd och sura sig till allting.

Sanningen är den att vad du än gör kommer de att göra så här de är deras metod för att ta sig fram i livet tycker de.

Om de ständigt är oskyldiga och inte gjort någon kommer de heller aldrig att ändra sig.

För att vi ska trivas i relationer och må väl behövs balans i ett givande och ett tagande. Man behöver lyssna på andra och få respekt om man tycker att de behandlar mig illa. Man behöver känna att man är rädda om varann. Så i relationer med energitjuvar kommer vi aldrig att må bra om de inte är villiga att ändra sig. Vi kommer ständigt bli nedtryckta och få tassa på tå runt dem för att slippa bli anklagad för allting. De kommer suga all energi ur andra, och utbrändhet ligger nära till hands.

Sanningen är den att alla behöver ta ansvar för sig själva. Och vi kommer må mycket bättre utan dessa relationer där de endast tar energi.

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

1 kommentar

  1. Camilla den

    Hej tack för att du skrivit det här 😊
    Jag har precis slutat en anställning på grund av det tack vare en arbetskamrat som var så, tyvärr blev hon senare tillförordnad chef på jobbet, varje dag hoppades jag att hon skulle vara annorlunda till sist var jag så ned bruten att jag inte orkade mer. Detta fick mig att inse vad det var hon gjorde😐
    Tackar så mycket 😊💞👼🏻

Lämna en tanke