Rolig fakta om feng shui elementen.

0

Presentation av de fem elementen i feng shui.

Trä

1121926

Trä energin är strakt uppåt och framåtriktad energi. Den ska fram till vilket pris som helst- den vill leva och den vill växa. Har du svårt att manifestera dina drömmar? Då ska du ta hjälp av herren trä. Han vet vad han vill, han har den tidiga morgonens energi. Han är stadig och tar dig uppåt.

Men låt honom inte ta över ditt liv. Får du för mycket av honom blir du hetsig, vresig, och irriterad. Otålighet ligger nära till hands om han får skena iväg för fort, så håll honom i strama tyglar.

Behöver man mer kraft och energi, målmedvetenhet ska man ge sig ut i skogen där trä energin är som starkast. Men ta det lugnt med herr trä så att han inte tar över då blir vi sönder stressade utan ha trä energin i balans.

 

Eld

imagesomeawl6f

Eld energin är starkt utåtriktad. Den är glädjen och pulsen och vi behöver den för att våga släppa loss och ha roligt. Eld sitter inte och väntar på att tiden ska rinna i väg. Inte heller väntar hon på att någon ska komma och plocka upp henne. Hon syns och hörs överallt. Hon tar för sig av livet. Hon är sexualiteten hon njuter. Hon är spirituell och otämjd. Lek med henne och du kommer få roligt. Är hon i balans blir man glad och pigg av henne.

Har hon slagit över och brinner för mycket kommer du att uppleva henne som för mycket och flamsig “bara för mycket”.  Många gånger kan man märka en skymt av sorg hos henne men det döljer hon snabbt med ett skratt.

Känner man igen sig i denna personlighet är det viktigt att varva ner och stilla sig själv. Ta långsamma promenader. Meditera eller ta sig tid att sitta stilla och andas lugnt.

När elden har varit borta för länge från våra liv blir vi trötta och tråkiga. Det syns ofta på kroppshållningen, ögonen och håret när eldens gnista har slocknat. Men ge inte upp elden går alltid att väcka.

Behöver du mer lek, glädje, mod, kraft eller passion i ditt liv ska du tända eldar, stearinljus, lampor. Klä dig i röda kläder. Elden har sin starkaste energi i solen.

Eldens budskap till dig är att man har rätt att ha roligt och inte alltid behöver se så allvarligt på livet.

 

Jord

imagesj4ii7e81

Jord har en lugn och stabil, neråtriktad energi. Den energi behöver vi för att stå stadigt och känna oss förankrade. Moder jord värnar om dig. Hon vill vyssja dig till ro. Du känner hennes lugna puls under fötterna när du är ute i naturen. Hon är omhändertagande. Du får alltid vända dig till henne oavsett vad du gjort. Hon dömer dig inte.

Jorden har sin allra starkaste energi på eftermiddagen och på hösten. Men det är på hösten vi klagar över trötthet och vräker i oss vitaminer, men vi borde lyssna mer på moder jord.

När det blir för mycket av denna energi blir vi tunga och vemodiga och alltför grubblande. Blir jord energin för dominerande kommer vi ingenstans i livet, vi blir tråkiga och förutsägbara. Som våra fötter vuxit fast i jorden. Då behöver vi liv och rörelse. Och det är klokt att söka sig till trä energi. Att hålla jord energin i balans kan vara utmanande uppgift. Ta det lugnt med denna energi om du är allt för omhändertagande.

När Jordenergin är för svag känner vi oss otrygga utan förankring.

imagesgle92lcb

 

Metall.

imagesl9uh7f72

Inåtriktad energi som får oss att rikta fokus mot mitten. Behöver du fatta avgörande beslut ta då pappa metall i handen. Han ger skärpa och koncentration och gillar ordning och struktur. Han vill bara väl när han stannar upp dig och försöker få dig fokuserad på ditt mål. Han hjälper dig att sätta gränser och skyddar dig när du behöver det.

Vi behöver alla rikta fokus inåt för att komma rätt i livet. Om du känner att du behöver mer koncentration i ditt liv kan man bege sig ut på ett berg. Du kan även omge dig med den vita färgen som skärper och lugnar oss.

Men se upp så inte metall dosen blir för stor då kommer du att uppleva hur kall och hård metallen kan vara. Du märker det genom att din humor försvinner och du har svårt att ändra riktning i livet. Är du en typ av människa som alltid väljer en vit och stram inredning skvallrar det om att förmodligen är ganska kontrollerad och har ett överskott på metallenergi.

Får pappa metall för stort grepp om dig kan det även medföra sorg och depression. Det finns en sorg bakom all stelbenthet, en sorg som innerligt längtar efter glädje.

Under senhösten och vintern har metall sin starkaste period. Har du för mycket metall energi blir du missmodig och nedstämd. Ta då hjälp av fröken eld för att försöka släppa loss.

 

Vatten

imageshez60xxu

 

Vatten är natten och vinterns och mystikens energi och sägs vara livets ursprung. Den vill att du ska vakna, komma igång och ha ett flöde.

Vattnet rör sig fritt. Om du känner att livet står still kan du vara i behov av en portion vatten energi. Madame vatten vill att du ska dansa med henne. Följer du hennes mjuka, varsamma sensuella rytm kommer hon att hjälpa dig utan att du gör dig illa på vägen.

Om du får en för stor portion vatten kan du tappa fotfästet, du kommer att forsa fram för fort och fara hit och dit utan att kunna få fäste. För mycket vattenenergi kan framkalla ångest, osäkerhet och i värsta fall panik.

Känner du att du behöver mer flöde i livet? Åk till havet, en stilla insjö eller en bäck och sitt där en stund och låt vatten energin fylla dig.

Du kan lätt märka om en person lider av brist på vattenenergi, en sådan människa vet inte vad hon vill. Har hon å andra sidan för mycket vatten energi flödar känslorna hej vilt i kroppen och hon flaxar hit och dit mellan olika saker utan att ha kontroll.

Det är flödet vi vill åt genom vatten energin. Den varsamma, harmoniska flödet som aldrig någonsin tar slut.

 

 

Källa Feng shui för själen Agneta Nyholm Winqvist.

 

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke